BH1812

Produs nou

Starter kit pentru iaurt vegan bio Fairment

Lei 428.5

PRET CLIENT FIDEL 5% discount (de la a 2 a comanda): 407,1 lei

PRET comanda 500 lei - 10% discount: 385,7 lei

*DISCOUNTUL se aplica LA FACTURARE, in limita stocurilor disponibile

Starter kit pentru iaurt vegan bio Fairment

Prepara-ti singur acasa iaurt vegan cu ajutorul kitului de start de la Fairment! O bautura obtinuta din culturi vii, fermentata, naturala si sanatoasa.

Cutia contine:
-1 pachet cu 3 plicuri a cate 5g de culturi pentru iaurt vegan
-1 vas special din inox cu pereti dubli pentru preparat iaurt
-1 borcan de fermentare de 946 ml
-1 capac de metal
-1 termometru de inox
-1 plic cu agent de ingrosare vegan (amidon de orez si tapioca bio)
-1 manual in limba engleza cu retete
-intructiuni de utilizare in engleza si in romana.

Ingrediente plic culturi de iaurt vegan: dextroza*, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrückii subsp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus NCFM, Bifidobacterium lactis HNO19TM. *din agricultura ecologica

Ingrediente plic de amidon: amidon de orez*, amidon de tapioca*, *din agricultura ecologica

Mod de preparare: Pentru a prepara iaurtul vegan, avem nevoie de:
-1 pliculet de 5g de culturi pentru iart vegan (inclus in kit) 
-750 ml lapte de soia

Pasul 1: Puneti laptele de soia intr-un vas si incalziti-l pana ajunge la temperatura de fierbere pentru a steriliza laptele. Turnati apoi laptele in borcanul de sticla din kit si lasati-l sa se raceasca pana temperatura scade sub 40 de grade.

Pasul 2: Adaugati 1 pliculet de 5g de culturi de iaurt vegan si amestecati pana totul se omogenizeaza perfect. Puneti capacul de metal la borcan si asigurati-va ca e bine inchis. Pe urma puneti borcanul in vasul de inox pentru preparat iaurt.

Pasul 3: Incalziti 500ml apa la 80 de grade si turnati apa in vasul de inox astfel incat borcanul de sticla sa fie inconjurat de apa calda. Asigurati-va inca odata ca e bine inchis capacul la borcanul de sticla, pentru a nu patrunde apa inauntru. Puneti capacul la vasul de inox si lasati-l sa stea asa timp de 10 ore. In aceasta perioada este recomandat sa nu manevrati vasul, sa il lasati sa stea nemiscat.

Pasul 4: Dupa 10 ore, deschideti vasul si verificati iaurtul. Daca iaurtul nu e ferm, consistent, si daca apa s-a racit, aruncati apa racita si reumpleti cu 500ml de apa la 80 de grade si lasati la fermentat pentru inca 2 ore. Repetati procesul pana iaurtul capata consistenta si se acreste. Cu cat il lasati mai mult la fermentat, cu atat va deveni mai acru si mai consistent.

Pasul 5: Cand iaurtul e gata, puneti borcanul de sticla in frigider sa stea peste noapte. Apoi se poate consuma. Pastrati la frigider.

Pasul 6: Pentru a face un nou lot de iaurt, puteti folosi ca si starter o portie din iaurtul preparat anterior. In locul pliculetului de 5g de culturi de iaurt de la Pasul 2, puneti 2 linguri de iaurt preparat anterior. Acest proces se poate repeta de pana la 10 ori, adica cu 1 singur pliculet de culturi putem prepara 10 portii de iaurt consecutiv. Dupa 10 generatii, este indicat sa incepeti iar cu un pliculet de culturi de 5g.

Sfat: daca folosit alt lapte vegetal in locul celui de soia, atunci la Pasul 1 turnati si continutul plicului cu amidon (inclus in kit). Laptele de soia lucreaza foarte bine si nu e nevoie de agent de ingrosare, insa daca folositi alt lapte vegetal (de ex. orez, ovaz, migdale, caju, etc) este nevoie sa adaugati si amidonul.

Fabricat in Germania

Cod: BH1812

Brand: FAIRMENT BIO ORGANIC

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

Starter kit pentru iaurt vegan bio Fairment

Starter kit pentru iaurt vegan bio Fairment

30 other products in the same category: