WT07
Produs nou
Ultimele bucati disponibile
Data disponibilității:
Miere de rapita naturala 500g Wilhelm Tartler
Destinatar(i) :
* Câmpuri obligatorii
sau Anulează
Miere de rapita naturala 500g Wilhelm Tartler
O miere de culoare albă, blândă la gust, cremoasă, fină la consistență și tartinabilă. Preferată de copii. Pentru acest sortiment de miere transportăm familiile de albine deja la mijlocul lunii aprilie in zonele agricole din sudul țării sau din Banat. Recoltarea se face la începutul lunii mai, înainte de culesul salcâmului.
Beneficii: - întărirea sistemului osos
- regenerează si menține elasticitatea pereților vasculari
- îmbunătățește funcția hepatică
Mierea de rapita cristalizeaza foarte repede datorita continutului mare de apa (18% din componenta). Din aceasta cauza acest tip de miere se poate cristaliza chiar in fagure si nu mai poate fi extrasa. Acest tip de miere are o coloratie foarte slaba. Rapita este o planta oleaginoasa cu o arie larga de raspandire. Albinele apreciaza aceasta planta, culegand mari cantitati de polen si nectar. De obicei mierea de rapita se obtine in luna mai. Mirosul este special iar gustul este delicios, acest tip de miere nefiind unul foarte dulce. Textura este una foarte fina si cremoasa. Are o aciditate slaba si un Ph ridicat. Glucoza domina asupra fructozei si astfel se explica rapiditatea cu care acest tip de miere se cristalizeaza. Asadar, mierea de rapita se gaseste in comert doar sub forma cristalizata, avand aspectul unei creme. Se dizolva foarte greu in apa.
Indicatii terapeutice:
- Mierea de rapita este utilizata in mod special in tratamentul osteoporozei.
- Ajuta la refacerea si mentinerea elesticitatii peretilor vasculari.
- Consumul de miere de rapita protejeaza ficatul, splina si pancreasul de diverse boli.
- Ca orice tip de miere are si proprietati curative, fiind recomandabila mai ales in tratarea bolilor ce afecteaza rinichii.
Stiati ca... 1. productia romaneasca de miere este intre 15 - 20.000 tone/an, din care 80% se exporta, datorita consumului mic de miere de pe piata interna?
2. consumul de miere dinRomaniaeste de 0,2 - 0,3 kg/locuitor/an, in timp ce inGermaniaeste de 1,5 - 1,7 kg/locuitor/an?
3. pentru a extrage 1 kg de miere, albinele au nevoie sa culeaga 3 kg de nectar?
4. pentru a realiza 1 kg de miere, o albina face 40.000 de zboruri, ceea ce echivaleaza cu ocolul globului pamantesc?
5. un stup poate gazdui pana la 80.000 de albine lucratoare, oreginasi mii de trantori?
6. regina-matca este ucisa de albinele muncitoare atunci cand are cativa ani de viata si fertilitatea ei se diminueaza?
7. in interiorul stupului, sunt tot timpul in jur de 36°C (temperatura corpului uman), indiferent de temperatura de afara?
8. albinele nu disting culoarea rosie, in schimb pot vedea razele ultraviolete, invizibile pentru ochii nostri?
9. trantorilor le lipseste organul de aparare – acul?
10. albinele muncitoare au o speranta de viata de doar 6 saptamani? Albinele de iarna, care hiberneaza impreuna cureginain stup pot trai chiar si 6 luni?
11. distanta totala parcursa de o albina are influenta foarte mare asupra logenvitatii lor, ele putand sa moara dupa 5 sau 30 de zile, interval in care pot parcurge pana la 800 km?
12. albinele devin agresive si inteapa daca simt mirosuri neplacute de: ceapa, usturoi, bauturi alcoolice, transpiratie, precum si arome puternice de parfum sau crema de corp?
13. daca beti seara bauturi pe baza de miere veti avea parte de un somn linistit, mierea fiind un calmant pentru sistemul nervos, in special mierea de tei?
14. Cleopatra isi ingrijea tenul cu masti din miere si pentru o piele cat mai fina, facea bai in lapte cu miere?
15. zeul roman Jupiter a fost hranit de albinele de pe muntele Ida, de pe Insula Creta, care au produs mierea tocmai in acest scop?
16. mierea este recomandata ca aliment in toate religiile, fiind mentionata in Biblie, Koran si Talmud?
17. mierea era foarte apreciata de romani, greci si egipteni ca si aliment, dar si ca medicament?
18. prima moneda cunoscuta in lume avea gravata pe ea albina, ca simbol al harniciei, moneda ce apartinea civilizatiei din Efesul secolului IV i.Chr.?
19. istoria apiculturii are deja 6.000 de ani?
20. mierea era singurul indulcitor inainte de importul de zahar in Europa?
21. exista cel putin 10.000 de varietati de albine? Cea mai cunoscuta este Apis Meliffera, care se regaseste si la noi in tara?
Produs ecologic, certificat Ecoinspect RO ECO 008
Cod: WT07
Brand: Wilhelm Tartler