WT10

Produs nou

Miere de tei bio ecologica 500g Wilhelm Tartler

Lei 27.0

-10%

Lei 24.3

Pret Redus!

Miere de tei bio ecologica 500g Wilhelm Tartler

Puternic mentolată, de consistență fină, cristalizată, cu o aroma tipica de tei argintiu

Aceasta miere provine din pădurile întinse de tei argintiu din nordul Dobrogei. Pentru aceasta miere familiile noastre de albine sunt transportate o noapte întreaga din Sibiu pana in județul Tulcea la pădurile de tei din Ciucurova, Slava Cercheza sau Babadag.

Beneficii:

- Relaxantă, indicată in insomnii

- Calmează durerile de stomac

- Îmbunatațește digestia 

Miere de tei Wilhelm Tartler are aroma cea mai placuta si cea mai puternica dintre toate tipurile de miere. Este recunoscuta drept calmant psihic, somnifer, anafrodiziac.

Mierea de tei prezinta efecte calmante, sedative, fiind un remediu foarte indicat contra insomniilor. Este un foarte bun antiinflamator al cailor respiratorii, ameliorand bronsitele. In caz de raceală, mierea de tei faciliteaza evacuarea secretiilor nazale. Pe langă toate acestea, previne migrenele sau alte tipuri de durere. 

Mierea este un aliment inzestrat cu proprietati curative sau cosmetice absolut extraordinare, cunoscute inca din timpuri stravechi. Astfel, Hipocrate folosea mierea pentru a trata boli respiratorii, intestinale sau renale si pentru a ingriji plagile celor raniti in lupte.

Mierea este o sursa de sanatate pentru organism, dar trebuie sa ne asiguram ca nu a fost prelucrata complex industrial. Astfel, daca este incalzita peste nivelul de 40 grade C, mierea isi pierde proprietatile terapeutice, devenind chiar toxica, prin transformarea zaharurilor in aldehidahidroximetilfurfurol. 

Un mic pont: o miere prelucrata termic se gaseste intotdeauna in stare lichida. In mod natural, miere de calitate superioara cristalizeaza dupa un interval de timp mai lung sau mai scurt, in functie de originea florala, altfel spus de raportul fructoza/glucoza

Indiferent de originea florala, orice tip de miere prezinta efecte energizante, antiinflamatorii si antimicrobiene. In plus, fiecare sortiment in parte are calitatile sale specifice.

In apicultura ecologica nu se folosesc medicamente care lasă reziduri în ceară, pentru ca aici se acumulează uşor aceste substanţe şi de aici pot ajunge în miere. Nici antibiotice nu sunt folosite pentru tratarea albinelor din aceleaşi considerente.

Stiati ca... 1. productia romaneasca de miere este intre 15 - 20.000 tone/an, din care 80% se exporta, datorita consumului mic de miere de pe piata interna?

2. consumul de miere dinRomaniaeste de 0,2 - 0,3 kg/locuitor/an, in timp ce inGermaniaeste de 1,5 - 1,7 kg/locuitor/an?

3. pentru a extrage 1 kg de miere, albinele au nevoie sa culeaga 3 kg de nectar?

4. pentru a realiza 1 kg de miere, o albina face 40.000 de zboruri, ceea ce echivaleaza cu ocolul globului pamantesc?

5. un stup poate gazdui pana la 80.000 de albine lucratoare, o regina si mii de trantori?

6. regina-matca este ucisa de albinele muncitoare atunci cand are cativa ani de viata si fertilitatea ei se diminueaza?

7. in interiorul stupului, sunt tot timpul in jur de 36°C (temperatura corpului uman), indiferent de temperatura de afara?

8. albinele nu disting culoarea rosie, in schimb pot vedea razele ultraviolete, invizibile pentru ochii nostri?

9. trantorilor le lipseste organul de aparare – acul?

10. albinele muncitoare au o speranta de viata de doar 6 saptamani? Albinele de iarna, care hiberneaza impreuna cu regina in stup pot trai chiar si 6 luni?

11. distanta totala parcursa de o albina are influenta foarte mare asupra logenvitatii lor, ele putand sa moara dupa 5 sau 30 de zile, interval in care pot parcurge pana la 800 km?

12. albinele devin agresive si inteapa daca simt mirosuri neplacute de: ceapa, usturoi, bauturi alcoolice, transpiratie, precum si arome puternice de parfum sau crema de corp?

13. daca beti seara bauturi pe baza de miere veti avea parte de un somn linistit, mierea fiind un calmant pentru sistemul nervos, in special mierea de tei?

14. Cleopatra isi ingrijea tenul cu masti din miere si pentru o piele cat mai fina, facea bai in lapte cu miere?

15. zeul roman Jupiter a fost hranit de albinele de pe muntele Ida, de pe Insula Creta, care au produs mierea tocmai in acest scop?

16. mierea este recomandata ca aliment in toate religiile, fiind mentionata in Biblie, Koran si Talmud?

17. mierea era foarte apreciata de romani, greci si egipteni ca si aliment, dar si ca medicament?

18. prima moneda cunoscuta in lume avea gravata pe ea albina, ca simbol al harniciei, moneda ce apartinea civilizatiei din Efesul secolului IV i.Chr.?

19. istoria apiculturii are deja 6.000 de ani?

20. mierea era singurul indulcitor inainte de importul de zahar in Europa?

21. exista cel putin 10.000 de varietati de albine? Cea mai cunoscuta este Apis Meliffera, care se regaseste si la noi in tara?

Cod: WT10

Brand: Wilhelm Tartler

Reviews

Write a review

Miere de tei bio ecologica 500g Wilhelm Tartler

Miere de tei bio ecologica 500g Wilhelm Tartler

30 other products in the same category: