SO350

Produs nou

Pachet Miere de Manuka BIO TA 25+ Sonnentor 3* 250g

Lei 606.0

-9%

Lei 551.5

Pachet Miere de Manuka BIO TA 25+ Sonnentor 3* 250g

CITITI si Mierea Manuka - indicatii terapeutice si tratament (cum se foloseste)

TA – Activitate Totala – este in prezent singura metoda independenta de masurare pentru a descrie activitatea antibacteriana a mierii Manuka.

TA – Activitatea Totala nu poate fi creata artificial; nu poate fi augmentata artificial sau adaugata mierii Manuka.

SONNENTOR va ofera o calitate PREMIUM a Mierii Manuka, direct de la sursa! TA 25+

Factor TA vs. MGO

În timp ce factorul TA este un indicator de înaltă calitate pentru mierea manuka, în special în Australia și Noua Zeelandă, în Europa este mai adesea folosit factorul MGO. Acesta arată conținutul substanței metilglioxal în mg/kg. Pe piață există miere Manuka cu factor MGO de la 250+ la 1000+. Prețul mierii crește cu nivelul menționat de metilglioxal. Deși este mai frecvent folosit în aveastă branșă, am decis în mod deliberat împotriva acesteia. 

De ce nu folosește SONNENTOR factorul MGO?

Un factor MGO ridicat poate fi în contradictoriu cu conceptul nostru despre calitatea mierii. Mierea proaspătă de Manuka conține în general între 60 și 150 mg/kg MGO. Însă încălzirea mierii și timpul lung de stocare poate să accelereze formarea MGO, în timp ce peroxidul de hidrogen și enzimele își pierd efectul în timpul acestui proces de încălzire sau / și stocare îndelungată. Mai mult, Metilglioxalul poate fi produs cu ușurință artificial.
Factorul TA o abordare holistică ca și alternativă la factorul MGO.

SONNENTOR se axează asupra factorului TA ca și indice de calitate (TA = Total Activity => trad. Activitatea Totală).

În afară de conținutul MGO, ingrediente cum ar fi peroxidul de hidrogen, leptosperina, antioxidanții și aminoacizii sunt luați în considerare. Această abordare corespunde cu filozofia SONNENTOR holistică. Mierea proaspătă și naturală Manuka are o activitate totală extrem de ridicată.

Mierea de Manuka este eficientă în ameliorarea unei mari varietăți de probleme de sănătate:

 • Imunitate: dureri de gât, febră, gripă și răceală, bronșită cronică, astm, sinuzită cronică, migrene, alergii, astenie, îmbunătățirea somnului, neutralizarea PH-ului, afte, sănătatea ochilor
 • Sistem digestiv: aciditate și reflux gastric, arsuri la stomac, bacteria Helicobacter Pylori (responsabilă de majoritatea ulcerelor stomacale), afecțiuni gastro intestinale, paraziți intestinali, gastroenterită
 • Afecțiuni bacteriene: infecții cu stafilococ auriu, reducerea inflamațiilor, candidă, efect antibiotic, potențează acțiunea radioterapiei în tratarea unor forme de cancer, rinită, ciuperci ale unghiilor, piciorul atletului, miros neplăcut al gurii, eliminarea plăcii dentare
 • Îngrijire externă: eczeme, dermatite, psoriazis, arsuri de gradul I și II, leziuni, cicatrici, plăgi chirurgicale infectate, afecțiuni parodontale, gingivită, efect anticarii, ulcerații ale pielii, foliculită de la epilare sau bărbierit, înțepături insecte, herpes, iritație scutec
 • Tratament cosmetic: riduri, acnee, puncte negre, căderea părului, păr uscat, mătreață.

Apicultura etica si cresterea buna a albinelor; control asupra propriilor caracteristici, reimpadurire si proiecte de plantare ca parte a initiativei noastre de compensare a amprentei de carbon Co2.

Uleiul de cimbru organic SONNENTOR tine varroa departe de stupi!

Singura stupina certificata organica intr-o arie de 45 000 de hectare!

Matcile se pot deplasa liber si pot zbura din stup dupa voia lor.

Nu inchidem matcile, si nici nu le taiem aripile.

Amenajarea stupilor conform principiilor biodinamice si DEMETER.

IMPORTANT: FARA hranire sau adaos de zahar!

Albinele fac miere pentru a manca miere, asa ca intotdeauna lasam suficienta miere in stupi ca albinele sa aiba destul sa manance in timpul iernii.

Mierea Ecologica Manuka Sonnentor se extrage la rece, si toate procedurile s-au facut in conformitate cu directivele Standardului pentru miere al UE, mierea nu se expune niciodata unor temperaturi de peste 38 grade Celsius, deci mereu este in intervalul maxim de temperatura al stupului.

Nu utilizam filtrare fina, iar indicele de polen, precum si puritatea mierii Manuka monoflora este intotdeauna cu mult peste 80% (pana la 94%) de polen Manuka autentic.

Umplerea se face cu un dispozitiv automat de umplere pe baza de energie solara fotovoltaica, fabricat in Germania.

 MIEREA MANUKA - ce este?

Manuka (lat Leptospermum Scoparium) este un arbust sempervirescent din Noua Zeelanda. Este o planta foarte rezistenta care poate fi gasita in zonele litorale cat si in zone alpine. Culoarea petalelor sale poate fi de la alb la roz si rosu inchis. Bastinasii Noii Zeelande, poporul Maori, ii atribuie caracteristici vindecatoare plantei Manuka.

Cercetarea caracteristicilor antibacteriene ale Mierii Manuka a inceput cu in jur de 20 de ani in urma, mai ales prin intermediul lui Dr. Peter Molan si Universitatea din Waikato.

Cererea pentru mierea Manuka si produsele cu continut de Manuka, cum ar fi uleiul de Manuka, a crescut semnificativ in acest timp.

In prezent NU exista standarde obligatorii in Noua Zeelanda pentru masurarea si enumerarea caracteristicilor antibacteriene.

produse TA – ACTIVITATE TOTALA

Caracteristicile antibacteriene se atribuie peroxidului de hidrogen, H2O2. Albinele strang nectar si polen de pe Manuka si le aduc inapoi in stupi. Perhidrolul se creeaza printr-o reactie naturala intre valoarea pH redusa, continutul redus de umiditate si diferite enzime.

Activitatea Totala se masoara prin „metoda difuzimetrica cu godeuri in agar”, unde o solutie de fenol cu caracteristici antibacteriene asemanatoare se compara cu rezultatele obtinute pe urma mierii, apoi enumerata in grade de 5, ex. TA 10+, 15+, 20+.

In acest test, standardizat in laboratoare independente care sunt certificate pe baza standardelor din NZ, AU si internationale, mierea de Manuka se plaseaza pe un disc din sticla care contine bacteria Staphylococcus aureus.

Dupa mai multe 18 ore, se masoara cat de mult s-a incetinit raspandirea acestei bacterii, iar de aici se obtine valoarea TA.

Acest proces chimic se gaseste si in alte mieri, cum ar fi mierea de eucalipt si mierea de portocala, insa cu o valoare mai redusa.

Unele mieri au valori mai mari, ex. mierea de mana si mierea de rapita.

Doar rapoartele mierii Manuka afiseaza valori extrem de mari de 25%, TA 25+ si peste.

Insa exista si mieri Manuka care au un TA de doar 10+ si TA nedetectabil de <8,2.

Conform procedurii originale de testare dezvoltata de Dr. Molan, nu ar trebui sa existe miere Manuka cu o valoare a activitatii sub 8,2.

In prezent exista o multitudine de descrieri a valorilor mierii Manuka, de ex. „UMF” 5+ sau „NPA” 5+. Din cauza lipsei unui standard de miere unic legal sau aprobat de guvernul NZ, exista un mare numar de asa-numite „standarde” autoproclamate care nu sunt independente pe piata. ex. MHA, AAH, NZMA XY+, Active XY+, Bio-active XY+.

Cercetarile de ultima ora se concentreaza asupra TA, valoarea pH scazuta a mierii Manuka si o proteina speciala de albine cu numele „Apalbumin1”.

Mai exista si cercetari privind caracteristicile de osmoza ale mierii Manuka care extrag umezeala din rani si astfel inhiba cresterea bacteriilor.

La fel ca si un acid prezent natural numit „2-hydroxy-3-phenylpropionic acid” si unele flavonoide.

TA – Activitate Totala – este in prezent singura metoda independenta de masurare pentru a descrie activitatea antibacteriana a mierii Manuka.

TA – Activitatea Totala nu poate fi creata artificial; nu poate fi augmentata artificial sau adaugata mierii Manuka.

SONNENTOR va ofera o calitate PREMIUM a Mierii Manuka, direct de la sursa! TA 25+

Cod: SO350

Brand: SONNENTOR

Reviews

Gradul de multumire 
2022-09-22
super

Sunteti foarte buni in ceea ce faceti, am invatat multe de pe acest site... Imi place grija pe care o acordati informarii.
Ma declar fan, sunt foarte multumita de produsele luate de la voi. Felicitari

  Gradul de multumire 
  2022-03-07
  Recomand cu incredere

  Sunt foarte multumita de mierea de manuka, am simțit efectul după numai o săptămână de utilizare. E un pic prea dulce pentru mine, dar cu un pahar de apa e perfect. Iau o linguriță dimineața, pe stomacul gol. Rrcomand

   Gradul de multumire 
   2019-07-05
   Foarte multumita

   Totul la superlativ! Produse excelente! Nota 10+ !

    Gradul de multumire 
    2019-04-23
    Excelenta

    Am avut rezultate foarte bune cu Manuka Sonnentor si in combinatie cu alte plante pe diferite afectiuni, de la Helicobacter Pylori, la stafilococi streptococi etc

     Write your review!

     Write a review

     Pachet Miere de Manuka BIO TA 25+ Sonnentor 3* 250g

     Pachet Miere de Manuka BIO TA 25+ Sonnentor 3* 250g

     Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

     30 other products in the same category: