Stiati ca:
- Substanta benefica din usturoi se numeste Alicin (Alicina).
- Alicina se elibereaza la zdrobirea usturoiului proaspat si incepe sa oxideze imediat in contact cu aerul.
- In afara de alicina, multe alte componente ale usturoiului proaspat nu aduc beneficii, dar pot avea efecte nedorite.
- Prezenta sarii de bucatarie conduce la anihilarea efectelor benefice ale usturoiului.
- Usturoiul proaspat oxideaza hemoglobina.
- Extractul dezodorizat din usturoi pastreaza intacta alicina.
Extractul dezodorizat de usturoi este asemanator unui medicament universal, adica este bun pentru toate afectiunile. Este foarte eficient in afectiunile sistemului circulator prin efectul de subtiere a sangelui si reducerea colesterolului. S-a mai constatat ca usturoiul este un bun detoxifiant, ajutand la eliminarea toxinelor din organism.
Intr-un studiu condus de Dr. Adesh K. Lain, la Facultatea de Medicina Tulane din New Orleans, a raportat anul trecut ca usturoiul a fost folosit cu succes la scaderea colesterolului total si, in special, al Colesterolului “Rau” (LDL).
Lau, un cercetator de la Facultatea de Medicina din Loma a identificat trei modalitati prin care usturoiul ne protejeaza impotriva cancerului: prin inhibarea directa a metabolismului celulei canceroase, prin prevenirea initierii si reproducerii celulelor canceroase si prin stimularea sistemului imunitar in a lupta mai eficient impotriva celulelor canceroase.
Capsulele sunt acoperite enteric pentru a trece prin stomac nedizolvate.