FC73

Produs nou

Ginkgo Biloba 120 capsule Organika

Lei 113.0

Ginkgo Biloba 120 capsule Organika

Extractul din frunze de Ginkgo biloba este studiat de farmacologi din intreaga lume si este utilizat in numeroase tari sub diferite forme de prezentare (tinctura, capsule, tablete).

- ginkgolide - un grup de substante unice, strict specifice pentru Ginkgo Biloba. Principala lor actiune este inhibarea PAF si prevenirea trombozei.

- bilobalida, o sesquiterpena cu 15 atomi de carbon, se comporta ca antagonist competitiv al receptorilor pentru GABA (acid gama amino-butiric). Principala actiune cunoscuta este neuroprotectia.

- vitamina C, beta-caroten;

- acizi organici (kinurenic, shikimic, benzoic). Acidul ginkgolic este antibacterian (active fata de E. coli, Stafilococ Auriu, B. subtilis si cereus;

- taninuri, polioli, steroli.

Actiune:

1. Stimularea circulatiei - fitocomplexul de Ginkgo biloba este un angioactivator eficient:

- la nivelul arterelor produce vasodilatatia;

- la nivelul venelor s-a observat un efect spasmolitic musculotrop si cresterea tonusului (venotonic);

-  la nivelul microcirculatiei s-a constatat o inhibitie a hiperpermeabilitatii capilare (cauzate de histamina si bradikinina) cu efect antiexsudativ;

- actiunea vasodilatatoare si proprietatile de stimulare a circulatiei se remarca mai ales la nivelul arterelor mici si medii din zonele profunde si in portiunile terminale ale capilarelor, sugerand o arie extinsa de actiune, in special asupra creierului si extremitatilor.

2. Antiagregant plachetar:

- la inceputul anilor 1980, cercetatorii francezi au descoperit un fapt important si anume ca extractul de Ginkgo biloba, prin ginkgolide inhiba factorul de agregare plachetara (PAF). Potentialul anti-PAF este cu atat mai ridicat cu cat extractul de Ginkgo biloba este mai bogat in ginkgolide.

3. Imbunatatirea proprietatilor reologice ale sangelui: Extractul de Ginkgo biloba scade vascozitatea sangelui cu 10%.

4. Mentine troficitatea si integritatea barierei hemato-encefalice: Aceasta se datoreaza efectelor conjugate ale extractelor trofic si reglator vascular, antiagregant si antioxidant.

5. Protectia celulei neuronale:

- amelioreaza captarea glucozei si oxigenului la nivelul neuronului, creste sinteza de ATP;
- protejeaza integritatea structurala si functionala a membranei neuronale;

- imbunatateste ritmul de transmitere a informatiei la nivel neuronal actionand asupra

turn-over-ului mediatorilor, densitatii receptorilor sinaptici si prin accelerarea proceselor de compensare;

- deoarece memoria depinde de transmiterea influxului nervos, aceste mecanisme au un rol esential pentru functiile cognitive (inclusiv atentie, putere de concentrare).

6. Antioxidant: Componentele antioxidante din extractul de Ginkgo biloba sunt in special flavonoidele, vitamina C si carotenoidele. Acestea neutralizeaza radicalii liberi, impiedicand peroxidarea lipidelor si imbatranirea ADN-ului mitocondrial. Efectele antioxidante sunt mai pregnante la nivelul creierului, retinei si sistemului cardiovascular.

7. Antidepresiv, anxiolitic: In general pacientii suferinzi de insuficienta cerebrovasculara sunt susceptibili la stari depresive si anxioase, tulburari de somn, scaderea functiilor mentale;

- S-a demonstrat ca extractul de Ginkgo biloba este capabil sa contracareze schimbarile chimice majore din creier care au loc in procesul de imbatranire.

Compozitie: extract standardizat de Ginkgo biloba continand min. 24 % glicozide flavonice si min. 6 % lactone terpenice - 60 mg. Excipienti: pulbere din frunze de Ginkgo biloba – 375 mg, stearat de magneziu – 15 mg, gelatina - 100 mg. Nu contine: lactate, ou, fermenti, conservanti, coloranti sau indulcitori artificiali, Grau, Soia, Porumb sau gluten. Produs avizat de Institutul de Bioresurse Alimentare, aviz de notificare Nr. 3490 / 2008. Extract Standardizat (EGb) Ginkgo biloba - arborele tineretii vesnice cu un adaos de 340 mg pulbere de Ginkgo Biloba. Fabricat de Organika conform standardelor cGMP si ISO 9001. Poarta stampila: garantat standardizat!

Administrare: Intretinere: 60-120 mg/zi

Probleme circulatorii periferice si cerebrale: 120-180 mg/zi

Alzeimer (dementa), Parkinson: 240 mg/zi

Tulburari de memorie: 120-180 mg/zi

Efort mintal intens: 120-180 mg/zi.

Precautii: Consultati medicul daca luati medicamente anticoagulante sau daca suferiti de epilepsie. Ginkgo poate sa influenteze insulina si nivelul de zahar din sange. Consultati medicul daca sunteti suspectat sau suferind de diabet. Nu administrati daca sunteti alergic la Ginkgo biloba sau alte plante din familia Ginkgoaceae.  A nu se administra in caz de  sarcina sau lauzie, de boala hipertensiva sau daca apar probleme gastrointestinale.

Brand: ORGANIKA

Cod: FC73

Informatiile prezentate pe site-ul www.biorganicbubu.ro au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca nici o boala/afectiune. Ele sunt oferite pentru ajutorul consumatorului si nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist. Informatiile prezentate pe acest site nu implica societatea Danucol SRL in alta postura decat cea de distribuitor de suplimente alimentare pentru sanatate

Reviews

Grade 
2018-06-04
recomand

recomand cu tot dragul Biorganicbubu. Produse excelente

    Write a review

    Ginkgo Biloba 120 capsule Organika

    Ginkgo Biloba 120 capsule Organika

    Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

    30 other products in the same category: