FC79

Produs nou

Copper (cupru cu balanta de zinc) 5000 mcg (5 mg) 60 capsule Konig Laboratorium

Lei 84.0

Copper (cupru cu balanta de zinc) 5000 mcg (5 mg) 60 capsule Konig Laboratorium

  • Supliment alimentar, un oligoelement esential, chelatat cu aminoacid.
  • Contribuie la mentinerea sanatatii tesuturilor conjunctive, la functionarea normala a sistemului nervos.
  • Cuprul si zincul contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
  • Stimuleaza productia de colagen in organism.
  • Ajuta la absorbtia fierului in corp.
  • Joaca un rol important in producerea de energie.

Cuprul este un oligoelement esential implicat in mai multe reactii enzimatice importante. Dintre oligoelementele din organism, cuprul este al treilea ca abundenta (dupa fier si zinc). Cea mai mare concentratie de cupru se gaseste in creier si in ficat. In organism trebuie sa existe in permanenta 70-80 mg de cupru.

Exista un raport foarte important intre zinc si cupru. Acest raport este de 10:1 insemnand ca pentru fiecare 10 unitati de zinc trebuie adminstrata 1 unitate de cupru. De exemplu la 50 mg de zinc trebuie administrate 5 mg (5000 mcg) de cupru. In orice situatie insa nu se va depasi doza de cupru de 5 mg/zi.

Conform postulatului Dr. Leslie Klevay care a studiat balanta cupru-zinc: “O deficienta relativa sau absoluta de cupru caracterizata printr-un raport crescut al zincului in balanta cupru-zinc rezulta in hipercolesteromie (colestrol crescut), perturbari ale muschiului inimii (miocard), afectarea peretilor arteriali si in concluzie o rata de mortalitate crescuta”. Alimentul cel mai bogat in cupru sunt scoicile oyster.

Simptome in caz de deficienta

Intrucat cuprul este esential pentru absorbtia si utilizarea fierului, deficienta de cupru rezulta in deficienta de fier ceea ce conduce la anemie, reducerea numarului de celule rosii.

Cuprul este necesar pentru functionarea enzimei lizil-oxidaza necesara pentru legarea colagenului de elastin. Deficienta de cupru conduce la lipsa de integritate a colagenului cu efecte asupra elasticitatii pielii, ligamentelor si cartilajelor. Lipsa de elasticitate a colagenului poate rezulta in rupturi ale peretilor vaselor sanguine, osteoporoza si deficiente la nivel de oase si articulatii.

Alte semne de deficienta in cupru pot fi: afectarea creierului si a ficatului rezultand in cresterea colesterolului si afectarea imunitatii.

Deficienta de cupru poate conduce la anevrismul aortic. Aorta abdominala duce sangele la picioare. Afectarea aortei poate conduce la alimentarea insuficienta cu sange a membrelor inferioare si chiar la ruperea peretelui aortei.

Compozitie

Cupru (din bisglicinat de cupru)

5000 mcg

Zinc (din bisglicinat de zinc)

25 mg

Concentrat proteic din orez

150 mg

Nu contine: lactate, oua, gluten, grau, porumb, nuci, fermenti, indulcitori, arome sau coloranti artificiali.

Administrare

Modul recomandat de administrare (numai pentru adulti si adolescenti intre 14-18 ani): 1 capsula pe zi.

Atentionari

  • A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic!
  • Suplimentele alimentare nu se substituie unei diete variate si echilibrate si unui mod de viata sanatos!

Brand: Konig Laboratorium

Cod: FC79

Informatiile prezentate pe site-ul www.biorganicbubu.ro au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca nici o boala/afectiune. Ele sunt oferite pentru ajutorul consumatorului si nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist. Informatiile prezentate pe acest site nu implica societatea Danucol SRL in alta postura decat cea de distribuitor de suplimente alimentare pentru sanatate

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

Copper (cupru cu balanta de zinc) 5000 mcg (5 mg) 60 capsule Konig Laboratorium

Copper (cupru cu balanta de zinc) 5000 mcg (5 mg) 60 capsule Konig Laboratorium

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 other products in the same category: