BH664
Produs nou
Ultimele bucati disponibile
Data disponibilității:
Fulgi de ovaz mari bio 500g Obio
Destinatar(i) :
* Câmpuri obligatorii
sau Anulează
Fulgii de ovaz BIO Organici sunt recomandati de majoritatea nutritionistilor, mai ales pentru prima masa a zilei. Usor de preparat si extrem de nutritivi, fulgii de ovaz au nenumarate beneficii pentru sanatatea ta. Ovazul este una dintre cele mai sanatoase cereale, fiind bogat in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti, dar totodata lipsit de gluten.
Beneficiile fulgilor de ovaz:
Ajuta la mentinerea greutatii – fie ca vrei sa slabesti, fie ca vrei sa iti mentii greutatea, fulgii de ovaz te ajuta. Potrivit studiilor, ovazul contine beta-glucan, fibra care reduce apetitul.
Scade colesterolul “rau” – ovazul este cereala cea mai bogata in cantitatea de fibre solubile. Acest tip de fibre ajuta la scaderea colesterolului “rau”. Studiile au dovedit ca persoanele care au tensiune arteriala marita si consuma cel putin 3 grame de fibre solubile pe zi isi pot reduce colesterolul cu 8 – 23%. O cana de fulgi de ovaz are un continut de 4 grame de fibre solubile.
Regleaza tensiunea arteriala – studiile facute in domeniu au scos la iveala faptul ca o dieta bogata in cereale integrale, precum fulgii de ovaz, are efecte comparabile cu cele ale medicamentelor pentru scaderea tensiunii arteriale.
Stabilizeaza nivelul de zahar din sange – fiind bogati in fibre solubile, fulgii de ovaz au un indice glicemic scazut, ceea ce inseamna ca nivelul de zahar din sange va fi constant, nu va suferi modificari bruste dupa masa. Ceea ce insamna si ca riscul de diabet ori de boala coronariana este scazut daca fulgii de ovaz fac parte din dieta ta.
Scad riscul de cancer de colon – un studiu realizat de britanici a dovedit ca exista o legatura intre consumul ridicat de fibre si riscul scazut de cancer de colon. Un alt studiu a demonstrat ca 10 grame de fibre pe zi scad cu 10% riscul de cancer colonorectal.
Te protejeaza de radicalii liberi – fulgii de ovaz sunt bogati in continutul de antioxidanti. Antioxidantii protejeaza celulele de radicatii liberi, despre care se stie ca, pe termen lung, pot cauza boli de inima ori cancer.
Imbunatatesc somnul – fulgii de ovaz contin melatonina, dar si un complex de carbohidrati care stimuleaza triptofanul sa ajunga la creier si sa induca starea de somnolenta. Asadar, ovazul poate fi consumat si seara, la cina, nu neaparat la micul dejun.
Cum consumi fulgii de ovaz
Fulgi de ovaz cu lapte: amesteca ½ cana de fulgi de ovaz cu 1 cana de lapte (poate fi si lapte vegetal precum cel de soia sau cocos) si un praf de sare. Pentru a ii oferi o aroma deosebita, poti adauga un praf de scortisoara, nuci si fructe deshidratate. Ideal ar fi sa lasi cerealele sa se inmoaie in lapte peste noapte.
Fulgi de ovaz cu iaurt – poti amesteca fulgii de ovaz cu iaurt si cu fructe de padure. Pentru persoanele stresate, care sufera de anxietate, cateva felii de banana pot face minuni.
Amestecul ar trebui sa fie consumat imediat dupa ce este preparat sau macar in 2-3 ore; daca sunteti pe fuga dimineata, puneti fulgii de ovaz si fructele de padure spalate intr-un recipient, iar cutia de iaurt si bananele separat, pentru a le consuma la birou, ca o gustare de dimineata, plina de energie si sanatate.
Ingrediente: fulgi de ovaz*. *din agricultura ecologica. Tara de origine: Ungaria
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1503 kJ / 356 Kcal
Grasimi: 6,1g - din care grăsimi saturate 1,2g
Carbohidrati: 58,6g - din care zaharuri 1.4g
Fibre: 9.3g
Proteine: 12,2 g
Saruri: 0.01g
Cod: BH664
Brand: OBIO
Imi plac foarte mult fulgii de ovaz. Ii adaug in painea si in biscuitii de casa, ii mancam la micul dejun si mai nou fac lapte de ovaz :) Delicios. Multumesc pentru rabdarea in consiliere Valentina - sunteti minunata. Mi-ar face placere sa va cunosc personal