BH1287

Produs nou

Boabe de cacao Criollo BIO vrac 20 Kg

Lei 1,366.0

Boabe de cacao Criollo BIO vrac 20 Kg

Disponibilitate: la comanda, in termen de 14-21 zile lucratoare de la plasarea comenzii.

Boabele de cacao crude nu numai ca sunt fantastic de benefice pentru organism, dar contin si o cantitate impresionanta de: antioxidanti (cu efecte extraordinare si asupra sanatatii pielii), magneziu si crom (in cantitati mari), vitamina C (mai mult decat multe citrice care prin obisnuita le asociem ca fiind foarte bogate in vitamina C). Desi inca nu sunt atat de populare, valorile nutritionale ale boabelor de cacao sunt dupa unii autori cele mai sanatoase dintre toate alimentele. Boabele pot fi consumate ca atare, cateva boabe pe zi, sau se pot macina si folosi la prajituri, deserturi, singura limita fiind imaginatia dvs.

Stiati ca… Boabele de cacao nu au continut de zahar, insa sunt o sursa excelenta de proteine, grasimi, carbohidrati, fibre, fier, calciu, magneziu, vitaminele B, C si E? Continutul foarte ridicat de magneziu din boabele de cacao maresc puterea muschiului cardiac, descresc coagularea sangelui, regularizeaza tensiunea arteriala si reduce formarea cheagurilor de sange si aparitia atacurilor cerebrale. Magneziul ridica nivelul de alcalinitate din corp, ceea ce ajuta la detoxifiere. Boabele de cacao mai contin serotonina, triptofan, anandamida, dopamina, PEA – adica toti acei hormoni care au un efect pozitiv asupra chimiei creierului nostru pentru ca permit circulatia mai mare de serotonina si alti neurotransmitatori in creier.

Dintre toate felurile de hrana naturala din cate exista, boabele de cacao au cea mai mare concentratie de antioxidanti, relevati in studii medicale ca fiind foarte stabili si usor de preluat de organismul uman, ei ajungand la celulele tinta in maximum 30 de minute.

Stiati ca… Criollo este cel mai rar si cel mai apreciat dintre cele 3 soiuri de cacao cunoscute (Criollo, Forastero si Trinitario)? Este originar din nordul Americii de Sud si reprezinta mai putin de 3% din productia mondiala de cacao.

Boabele de cacao Criollo sunt foarte apreciate pentru parfumul delicat si aroma complexa si foarte fina. Criollo este o specie de cacao ale carei fructe au o pielita de culoare inchisa si produsul finit este de o calitate deosebit de apreciata. Planta este insa destul de sensibila, iar fructele sale sunt mici, astfel ca productia acestei specii este invers proportionala cu randamentul dat de specie.

Cacaoa obtinuta din aceasta specie are o culoare deschisa si o aroma dulce si rafinata. Boabele de cacao Criollo sunt considerate ca fiind perfecte, Criollo fiind o specie de cacao cultivata pentru prima data de catre meso-americani cu cateva secole in urma. Boabele de cacao Criollo sunt cel mai bine cunoscut pentru aromele lor bogate si complicate, care le ofera un gust excelent.

Boabele de cacao Criollo sunt preferate, deoarece acestea au nevoie de timp de fermentare mai putin si mai putina caldura pentru a extrage aroma lor bogata.

Ingrediente: boabe de cacao bio din Peru

Cod: BH1287

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Boabe de cacao Criollo BIO vrac 20 Kg

Boabe de cacao Criollo BIO vrac 20 Kg

13 other products in the same category: