GA208

Produs nou

Merisoare bio, fara sulfiti 100g Rapunzel

Lei 26.0

-5%

Lei 24.7

Pret Redus!

Merisoare bio, fara sulfiti 100g Rapunzel

Merișoarele fac parte din familia afinelor și coacăzelor, iar cea mai cunoscută specie de merișoare este cea nord americană, cu denumirea științifică Vaccinium macrocarpon. 

Din cauza gustului foarte acru și înțepător, merișoarele nu sunt consumate în stare crudă, ci mai mult în sucuri, smoothie-uri sau în varianta confiată sau deshidratată. Se folosește, de asemenea, extractul sau pulberea de merișoare, de regulă în suplimente alimentare. 

Merișoarele sunt bogate în vitamine și compuși vegetali benefici pentru sănătate, iar proprietățile lor medicinale sunt confirmate de către experții în sănătate. Merișoarele, dar și extractul de merișoare, sunt renumite mai ales pentru efectele benefice pe care le au în tratarea problemelor ce apar la nivelul tractului urinar

Pe lângă acestea, merișoarele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale, în special de vitamina C. Cunoscută și drept acid ascorbic, vitamina C este unul dintre antioxidanții predominanți din merișoare. Aceasta este esențială pentru sănătatea pielii, a mușchilor și a oaselor. 

Merișoarele conțin și mangan, un mineral important pentru dezvoltarea optimă a organismului, pentru funcțiile metabolice, dar și pentru menținerea sistemului natural antioxidant al corpului. Pe lângă acestea, merișoarele conțin și vitaminele E și K1. Vitamina E este o vitamină solubilă în grăsime foarte importantă, cu rol antioxidant, iar vitamina K1, cunoscută și drept filoquinonă, este esențială pentru buna coagulare a sângelui. 

Nu în ultimul rând, merișoarele sunt o sursă bună și de cupru, mineral care se regăsește în cantități sărace în dieta țărilor occidentale. Un consum scăzut de cupru poate impacta sănătatea inimii și a întreg sistemului cardiovascular. 

Merișoarele deshidratate au un gust dulce-acrișor și pot fi consumate între mese, combinate cu nuci și semințe sau la micul dejun, cu iaurt sau lapte. Pot fi adăugate în smoothie-uri, în rețetele de chec, brioșe, chiar și în salate.

Ingrediente: Merisor 60%, nectar de mere 39%, ulei de floarea soarelui. Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Origine: Germania

Valori nutritive:

kj: 1433

kcal: 338

grasimi: 1,3g

acizi grasi saturati: <0,1g

glucide: 76g

zaharuri: 62g

fibre: 4,5g

proteine: 1,2g

sare: 0,13g

*doza zilnica recomandata

Cod: GA208

BRAND: RAPUNZEL

Reviews

Write a review

Merisoare bio, fara sulfiti 100g Rapunzel

Merisoare bio, fara sulfiti 100g Rapunzel

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 other products in the same category: