GA423

Produs nou

Ulei de rapita virgin bio raw 1 litru Rapunzel

Lei 62.5

-5%

Lei 59.4

Pret Redus!

Ulei de rapita virgin bio raw 1 litru Rapunzel

Uleiul de rapiţă pur virgin bio Rapunzel este relativ rezistent la căldură, dar temperaturile ridicate la prăjit şi rotisat trebuie evitate.

Spre deosebire de alte uleiuri vegetale, uleiul de rapiţă presat la rece conţine un echilibru natural de omega 3, 6 și 9, ceea ce îl face o sursă de acizi grași esenţiali. Conţine 55% acizi grași monosaturaţi, acid oleic, acid linoleic, acizi saturaţi. Cei mai importanți dintre aceștia sunt acizii Omega 3 și Omega 6, care ajută la scăderea colesterolului rău din sânge, buna funcţionare a inimii și a creierului, la reducerea inflamaţiilor, dar și la dezvoltarea normală a organismului.

Datorită prezenței acestor grăsimi bune, uleiul de rapiță ar trebui inclus cu precădere într-o dieta vegetariană. Vegetarienii nu mănâncă produse din carne (bogate în Omega 3) și pot opta pentru includerea uleiului în dietă.

In bucatarie, aroma si gustul uleiului de rapita se combina perfect cu salatele de cruditati, orezul fiert, pastele de orice fel, sparanghelul, legumele coapte, carnea de vita sau somonul. Este un ulei foarte versatil, care poate fi introdus in foarte multe retete delicioase.

Stiati ca… Începând din anul 1995, uriaşul biotech Monsanto a produs rapiţă modificată genetic pentru a putea fi rezistentă la erbicidul Round Up? Astăzi, aproximativ 90% din recolta de rapiţă din lume este modificată genetic. In plus, uleiul de rapiţă conventional este făcut printr-o metodă nenaturală de procesare ce implică temperatura ridicată, deodorizarea şi solventul toxic hexan. În timpul acestui proces se formează cantităţi semnificative de grăsimi trans.

!!! De aceea este recomandat sa folositi doar acel ulei de rapita care provine din culturi organice, garantat cu seminte nemodificate genetic si presate la rece. Uleiul de rapita Rapunzel va ofera garantia unui produs bio certificat

Ingrediente: Ulei din seminte de rapita, presate la rece, nerafinat. Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Origine: Germania

Valori nutritive:

kj: 3700

kcal: 900

grasimi: 100g

acizi grasi saturati: 7.2g

acizi grasi mononesaturati: 65g

acizi grasi polisaturati: 27.8g

vitamina E: 32mg (267%) DZR

linoleic: 18.6g

linolenic: 9.2g

*doza zilnica recomandata

Cod: GA423

BRAND: RAPUNZEL

Reviews

Write a review

Ulei de rapita virgin bio raw 1 litru Rapunzel

Ulei de rapita virgin bio raw 1 litru Rapunzel

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

23 other products in the same category: