Prima rosie s-a copt in urma cu trei mii de ani in Peru, sub soarele fierbinte al Anzilor Cordilieri. Maiasii sunt cei dintai care le-au mutat din salbaticie in gradina, transformandu-le in hrana. O rosie ofera 50% din doza zilnica recomandata de vitamina C a unui adult. Rosiile crude sunt sanatate curata, dar spre deosebire de alte alimente, ac...
Prima rosie s-a copt in urma cu trei mii de ani in Peru, sub soarele fierbinte al Anzilor Cordilieri. Maiasii sunt cei dintai care le-au mutat din salbaticie in gradina, transformandu-le in hrana. O rosie ofera 50% din doza zilnica recomandata de vitamina C a unui adult. Rosiile crude sunt sanatate curata, dar spre deosebire de alte alimente, acestea isi pastreaza beneficiile si daca sunt gatite, prin pregatire termica eliberandu-se si mai multe substante benefice, care in mod normal ar fi blocate in coaja pe care intestinul uman nu o poate digera. De asemenea, rosiile la conserva, sucul, sosul sau ketchup-ul pastreaza nealterate toate substantele nutritive din tomate, inclusiv licopenul.