Categorii

Producători

Lista producatorilor Kombucha Life

Kombucha este o băutură similară ceaiului care a existat în Asia de peste 2000 de ani. Este 100% naturală şi are o gust răcoritor şi uşor. De asemenea, este plină de substanţe ce ajută organismul în o mulţime de moduri

Nu sunt multe acele băuturi care și-au câștigat dreptul de a fi denumite sănătoase, iar numărul unor asemenea băuturi carbogazoase se reduce la zero. Cu toate acestea, fiecare regulă are însă excepțiile sale. În cazul băuturilor carbogazoase – kombucha este excepția bună. Unii o numesc „elixirul vieții”, „ciuperca făcătoare de minuni”, dar indiferent de definiție, fără îndoială, kombucha este un hit în domeniul alimentației sănătoase. Băutura fermentată există de milenii, dar a început să devină populară în Europa datorită numeroaselor sale calități benefice.

Cel mai mare plus în cazul kombucha este reprezentat de varietatea de bacterii pe care le obții cu ajutorul acesteia, exact ca în cazul chefirului. Mai mult decât atât, este extrem de potrivită pentru vegani, care se îngrijesc de microflora lor intestinală, deoarece este unul dintre puținele produse vegetale fermentate, cu excepția verzei acre. Pentru ceilalți – gândește-te la kombucha ca la un remediu și un mod plăcut de a aduce o varietate de culturi vii la propria microfloră. Iar din câte știi – natura iubește diversitatea.

Kombucha este o băutură naturală care se prepară prin fermentarea ciupercii de ceai Kombucha și a ceaiului verde sau negru. Istoria începe în anul 250 î.Hr., atunci când oamenii din dinastia YAN din China au consumat o băutură din ceai fermentat. Au numit-o „elixirul nemuririi”. Câteva secole mai târziu, în Rusia, aceasta a fost cunoscută sub denumirea de „cvas de ceai”, în Austria au numit-o kombuher, iar în America – kombucha. Dar indiferent unde o veți întâlni, numele său poate fi tradus prin ciuperca „făcătoare de minuni”. Ciuperca de ceai este, de fapt, o colonie simbiotică de bacterii și drojdii – grupa de microorganisme care acționează împreună pentru a obține un anumit tip de ferment. Coloniile de bacterii și drojdii din ciuperca de ceai se hrănesc cu zahăr și ceai, formând o băutură vie, bogată în enzime și acizi organici.

Gloria milenară a băuturii kombucha este datorată faptului că aceasta este o băutură fermentată cu un conținut ridicat de probiotice – bacterii bune, care ajută digestia și imunitatea. Beneficiile acestui ceai natural fermentat pentru sănătate sunt numeroase, dar în acest material ne oprim asupra celor care transformă această băutură într-o componentă recomandată în orice regim alimentar echilibrat.

O înghițitură pentru detoxifiere

Kombucha acționează ca un eliminator natural al toxinelor din organism. Atunci când ajunge în stomac, această băutură îl inundă cu enzime digestive și organisme probiotice, care imediat încep să descompună mâncarea nedigerată și produsele reziduale, în același timp distrugând organismele patogene înainte de a pătrunde în sistemul circulator. În timp ce probioticele curăță tractul digestiv, sunt produși acizi organici și vitamine din grupa B, care îmbunătățesc procesul de curățare și echilibrează nivelul de aciditate din tractul digestiv.

Efectul detoxifiant este atribuit în principal acidului acetic din kombucha. Pentru toți cei care se plâng de constipație cronică, se recomandă detoxifierea organismului. Adesea, constipația este un semnal că organismul dumneavoastră are nevoie de purificare, consumul zilnic al unui pahar plin cu kombucha vă va ajuta să faceți față toxinelor acumulate, în același timp, va influența pozitiv starea dumneavoastră de spirit.

O înghițitură pentru o digestie bună

 Motivul cel mai important pentru care kombucha ajută digestia este conținutul probioticelor, enzimelor și drojdiilor. Firește, un merit îl are și puterea antioxodantă a acestei băuturi antice, care neutralizează radicalii liberi, care, de asemenea, creează haos în sistemul digestiv. Kombucha este un digestiv puternic. Un pahar înainte sau în timpul mesei contribuie la îmbunătățirea digestiei, la digerarea și asimilarea hranei.

O înghițitură de probiotice în timpul postului

Alimentele și băuturile fermentate au demonstrat beneficiile acestei băuturi pentru sănătate de-a lungul secolelor. Motivul pentru care umanitatea are nevoie de produse fermentate în viața de zi cu zi este unul singur – acesta este cel mai ușor și accesibil mod de a obține probioticele benefice pentru sănătate și de care depinde menținerea echilibrului microflorei intestinale. Cel mai adesea, obținem probioticele din laptele acru, dar în perioada postului, și nu numai, kombucha este o sursă extraordinară de bacterii bune. Conținutul probioticelor din băutură este mult mai ridicat decât cel din laptele acru.

Cumpara produsele BIO Kombucha Life Organic pe www.biorganicbubu.ro la preturi avantajoase - cu DISCOUNT de 5-10%

Numar produse pe pagina
Numar produse pe pagina