Pastele lungi sunt mai dificil de mancat, dar atat de simbolice, totusi, pentru paste asa cum le stim. Cele mai cunoscute sunt spaghetti (spaghete), considerate paste de lungime medie si servite de cele mai multe ori cu sosuri pe baza de rosii. Valabil pentru toate pastele italiene, exista variante mai mari, mai groase sau mai mici si subtiri al...
Pastele lungi sunt mai dificil de mancat, dar atat de simbolice, totusi, pentru paste asa cum le stim. Cele mai cunoscute sunt spaghetti (spaghete), considerate paste de lungime medie si servite de cele mai multe ori cu sosuri pe baza de rosii. Valabil pentru toate pastele italiene, exista variante mai mari, mai groase sau mai mici si subtiri ale aceluiasi tip de paste, denumiri obtinute prin adaugarea sufixelor ini si oni. De exemplu, spaghettini (spaghete mai subtiri) si spaghettoni (spaghete mai groase). Tot aici intra si pastele lungi dar tubulare (goale in mijloc, de tipul macaroanelor noastre). Pastele lungi se servesc imediat dupa ce au fost gatite. Daca aveti la masa mai multi oaspeti, recomandarea este sa serviti paste scurte, care sunt mai usor de manipulat.