In zilele noastre se vorbeste putin sau chiar deloc despre importanta si rolul benefic pe care algele marine le detin, atat in plan nutritional, cat mai ales in plan medical, cu toate ca ele fac parte in mod obisnuit din alimentatia a sute de milioane de oameni care populeaza Extremul Orient (China, Japonia, Hawaii, Vietnam) sau zonele nordice a...
In zilele noastre se vorbeste putin sau chiar deloc despre importanta si rolul benefic pe care algele marine le detin, atat in plan nutritional, cat mai ales in plan medical, cu toate ca ele fac parte in mod obisnuit din alimentatia a sute de milioane de oameni care populeaza Extremul Orient (China, Japonia, Hawaii, Vietnam) sau zonele nordice ale globului (Irlanda, Islanda, Tarile Scandinave etc.). Algele comestibile sunt impartite pe categorii in functie de culori: verzi, brune si rosii. In comert se gasesc in special: laptuca de mare, wakame, hijiki, varec, alga irlandeza etc. Bogate in antioxidanti, fibre si fitosteroli, algele ne ajuta in lupta cu: bolile cardiovasculare, diabetul, hipercolesterolemia si hipertensiunea.