Orez integral BIO (negru, rosu, basmati, brun, jasmine, salbatic)

Producători

Orez integral BIO (negru, rosu, basmati, brun, jasmine, salbatic)

In intreaga lume sunt mai mult de 40.000 de varietati distincte de orez. Deseori, acesta este caracterizat dupa marimea sa ca fiind cu bob scurt, mediu sau lung. O alta modalitate de clasificare este potrivit gradului de procesare la care este supus, realizandu-se distinctia dintre orezul integral si cel alb. Astfel, cele mai importante diferent...

In intreaga lume sunt mai mult de 40.000 de varietati distincte de orez. Deseori, acesta este caracterizat dupa marimea sa ca fiind cu bob scurt, mediu sau lung. O alta modalitate de clasificare este potrivit gradului de procesare la care este supus, realizandu-se distinctia dintre orezul integral si cel alb. Astfel, cele mai importante diferente dintre varietatile de orez sunt caracteristicile de pregatire, formele, culorile si, in unele cazuri, o diferenta subtila a aromei. Diferenta fundamentala intre orezul brun si cel alb este coaja, stratul exterior al orezului, de culoare maro, aflata sub invelisul natural al bobului de orez. Coaja maro este inlaturata, din ea urmand a fi fabricat uleiul de orez, cea ce ramane fiind partea de interior, alba, a bobului. O dovada: prin curatatea stratului exterior orezul pierde 67% din vitamina B3 (o vitamina extrem de valoroasa pentru organism si mai ales pentru celula nervoasa), 80% din vitamina B1 si 90% din vitamina B6. In plus pierde manganul, fosforul, fierul din bobul de orez, toate fibrele si toti acizii grasi esentiali.

Mai mult

Orez integral BIO (negru, rosu, basmati, brun, jasmine, salbatic)  mai multe produse

Numar produse pe pagina
Numar produse pe pagina