Subcategorii
Mic dejun BIO Organic - pentru un start excelent al zilei: musli (muesli), fulgi de cereale integrale, cereale crocante si granola. Mic dejun satios, sanatos, fara zahar si fara gluten
Condimenteaza-ti viata si mancarea folosind cele mai pure si naturale mirodenii, verdeturi si condimente BIO Organice. Asa cum le-a lasat natura !
Creme tartinabile BIO cu ciocolata si alune de padure, unt de arahide fin sau crocant (cu sare sau fara - in functie de preferinte), unt de cocos bio (simplu sau cu cacao), unt de caju si pasta de susan - tahini ECO
Diversificare bebelusi BIO: formule de lapte, articole pentru masa fara BPA, cereale fara gluten si fara zahar adaugat (usor digerabile), piureuri BIO (fara coloranti, conservanti), sucuri bio presate la rece imbogatite cu vitamine si minerale naturale
Sunteti siguri ca cea mai buna faina este de calitatea superioara? Stiti diferenta dintre faina integrala si faina rafinata de calitate superioara? Faina de calitate superioara si de sortul I este lipsita de vitamine și minerale, contine tot felul de substante chimice: stabilizatori, conservanti , inalbitori, prafuri de copt, amelioratori. Producatorul nostru nu ofera informatii detaliate pe eticheta. Inlocuiti faina rafinata cu faina integrala. Aceasta contine mai multe substante nutritive decat de obicei. Continutul substantelor nutritive din faina depinde de numarul particulelor de tarate ramase in ea, componente de coaja de cereale. Cu cat mai putine particule de tarate se separa de boabele de cereale, cu atat mai simpla este macinarea. Aceasta faina se numeste de calitate inferioara. Cu cat mai putine particule de tarata raman in faina, cu atat mai alba este ea si se numeste faina de calitate superioara. Deoarece in tarate sunt mai multe vitamine si minerale, decat in partea interioara a bobului, faina de macinare mascata este mai bogata in vitamine, minerale si particule grosiere. Pentru organismul uman este utila faina din cereale integrale, deoarece din ea nu se elimina tarata.
5-10% discount. Vino si alege din mii de produse bio si naturale. Gemuri clasice: gem de prune, capsune, visine, zmeura, gemuri de caise si piersica, gem de cirese etc. Tot aici gasesti si delicatese: gem de goji, acai, ghimbir, portocale, mure, lamaie etc
Indulcitori naturali BIO (zahar de trestie nerafinat, melasa, siropuri, miere) si sare neiodata de mare, sare de Himalaya (roz si neagra) fina si grunjoasa
Unul dintre darurile cele mai pretioase ale naturii este oferit de catre una dintre cele mai mici dar harnice creaturi: albina. Harnicele albine sunt responsabile pentru produsul cunoscut ca primul medicament din istorie, existand chiar si o stiinta care are la baza acest produs minune: apiterapia. Nu este vorba de o revenire la medicina traditionala ci, pur si simplu, mierea se dovedeste inca odata a fi cel mai sigur si mai eficient antibiotic pe care omenirea l-a cunoscut. In fond, este singurul aliment care, in stare naturala, nu se strica niciodata. Au dovedit-o recipientele cu miere descoperite in mormantul faraonului Tutankhamon unde, substanta veche de peste 3300 de ani inca era comestibila.
Stiati ca ...Mierea ecologica se produce sub controlul strict al stupilor? Ca sa fie considerata ecologica, stupii trebuie sa fie asezati la anumite distante de zonele succeptibile de contaminare precum orase sau fabrici si in plus, trebuie sa fie inconjurati de zone cultivate ecologic. O astfel de miere poate fi cu pana la 40% mai scumpa decat mierea care nu este eco, dar merita investitia pentru inalta sa valoare nutritionala si terapeutica si pentru continutul scazut de chimicale precum antibioticele. Pentru ca fagurii neecologici sunt tratati cu antibiotice care in mod logic trec si ele in miere
Mustar fara tartrazina reteta clasica sau cu hrean, mustar de Dijon. Masline uscate BIO sau in ulei de masline si pesto organic reteta italiana -5-10% discount la mii de produse bio si naturale
In jurul pastelor fainoase s-au creat mai multe mituri. Unele sustin ca e bine sa le introducem in dieta, pentru ca sunt benefice sanatatii, altele sustin excluderea lor, pe motiv ca sunt sursa de carbohidrati. O dieta sanatoasa trebuie insa sa contina si carbohidrati, pentru ca acestia ne furnizeaza energie, iar pastele fainoase, daca sunt alese si preparate corect te pot ajuta sa-ti mentii greutatea. In plus, sunt o importanta sursa de proteine vegetale, de vitamine (B, F) si fibre.
Produse BIO FARA: gluten, lapte, oua sau zahar. 5-10% discount produse BIO pentru intolerante sau alergii alimentare
5-10% discount Produse romanesti naturale si BIO (certificate ecologic). Miere Bio si alte produse ale stupului, faina, malai bio, uleiuri presate la rece BIO
Prima rosie s-a copt in urma cu trei mii de ani in Peru, sub soarele fierbinte al Anzilor Cordilieri. Maiasii sunt cei dintai care le-au mutat din salbaticie in gradina, transformandu-le in hrana. O rosie ofera 50% din doza zilnica recomandata de vitamina C a unui adult. Rosiile crude sunt sanatate curata, dar spre deosebire de alte alimente, acestea isi pastreaza beneficiile si daca sunt gatite, prin pregatire termica eliberandu-se si mai multe substante benefice, care in mod normal ar fi blocate in coaja pe care intestinul uman nu o poate digera. De asemenea, rosiile la conserva, sucul, sosul sau ketchup-ul pastreaza nealterate toate substantele nutritive din tomate, inclusiv licopenul.
Ce nutrienti contin nucile si alunele? Toate nucile si alunele contin o importanta cantitate de proteine. Sunt astfel o importanta sursa de proteina vegetala pentru vegetarieni. Pe langa asta contin: potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, cupru, seleniu, vitaminele A, E, K, C, B1, B2, B6, Niacina, acid pantotenic, folati. Sunt foarte bogate in fibre si in grasimi nesaturate.
Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un ingredient fara de care bucataria asiatica nu poate exista. Shoyu si Tamari sunt intensificatori de gust, sanatosi, potriviti atat pentru diversele feluri de mancare din Est cat si pentru cele din vest.
Sucuri BIO din fructe si legume presate la rece, fara arome, coloranti, conservanti. Sirop concentrat din fructe, nectaruri, smoothie-uri bio. 5-10% discount
Printre produsele bio certificate de specialisti se numara sucurile bio, care mai au insa de luptat pentru a obtine suprematia in randul consumatorilor, mai ales celor tineri, dependenti de sucurile acidulate si cu variate gusturi sintetice, si care pe langa cantitatea mare de zahar contin si substante ignifugice extrem de periculoase pentru sanatatea organismului uman. Contin arome sintetice, iar fructoza din acestea este toxica. Si asta nu e tot, caci mai sunt colorantii si conservantii care fac ravagii in corpul uman si o armata de E-uri greu de descifrat de catre consumatorii de rand.
Alternativa sanatoasa si recomandata de nutritionisti sta in consumarea sucurile bio obtinute din fructe provenite din culturi controlate biologic si care nu contin zahar sau alti indulcitori, conservanti sau coloranti artificiali.
Supa Vegetala BIO (fara glutamati, arome, conservanti) si cuburi pt supa BIO -5-10% discount alimente bio / mancare sanatoasa. Mii de produse te asteapta. Hai pe site
In ultimul deceniu, dorinta de a avea un regim de viata sanatos a capatat o amploare de-a dreptul uriasa, acaparand tot mai multe categorii sociale. In acest context, alimentatia s-a impus ca un factor de prima importanta. In acest fel s-a delimitat si asa-numita „alimentatie sanogena” care promoveaza sanatatea umana. Notiunea de superalimente (superfood) se refera la acele alimente care au continut redus de calorii dar care detin cantitati impresionante de nutrienti, fiind adevarate "bombe" de sanatate. Toate produsele sunt naturale, organice si crude. Ideale pentru vegetarieni, raw vegani sau pentru cei care doresc pur si simplu sa aiba un stil de viata sanatos si echilibrat. Curentul cel modern, al alimentatiei sanatoase, a delimitat treptat, in urma unei experiente practice de cateva zeci de ani, alimentele valoroase pe care le putem numi, in unele cazuri, alimente-medicament. De exemplu: mierea, polenul, uleiurile vegetale presate la rece, fructele de padure, algele – Spirulina si Chlorella, unele ciuperci – Ganoderma si Agaricus ori alte vegetale cum ar fi aloe, macca, varza, leurda, conopida, sfecla rosie etc
Dincolo de uleiul de floarea soarelui si cel de masline cu care ne-am obisnuit, exista o varietate de alte uleiuri aromate, care schimba radical orice mancare. Marii sefi bucatari francezi folosesc, pentru a da un gust cu totul special mancarurilor, uleiuri rare, 100% naturale, obtinute prin presare la rece. Uleiurile de arahide, alune, susan, argan, rapita, samburi de struguri, fistic, etc, sunt apreciate si din punct de vedere dietetic, avand un rol foarte important asupra sanatatii. Acestea sunt combinate cu oteturi balsamice / creme de otet balsamic / oteturi aromatizate pentru a da gusturi unice si inedite alimentelor.