GA126
Produs nou
Ultimele bucati disponibile
Data disponibilității:
Curmale bio fara sulfiti, in caserola 250g Rapunzel
Destinatar(i) :
* Câmpuri obligatorii
sau Anulează
Curmale bio fara sulfiti, in caserola 250g Rapunzel
Uscarea curmalelor intervine pe palmier prin razele intensive de soare. Ideale pentru sport, şcoală şi birou, pentru copt, pentru obţinerea de deserturi.
Un deliciu din desert - Curmalele mai sunt denumite “pâinea deșertului” și reprezintă unele dintre cele mai vechi plante de cultura ale omenirii. Curmalul (Phoenix dactylifera), care poate atinge până la 25-30 m înălțime, este cel mai important arbore, ce se găsește în oazele din Africa și din sud-vestul Asiei. În trecut acest pom asigura supraviețuirea locuitorilor deșertului și a caravanelor. Și astăzi curmalele sunt considerate un aliment de bază in nordul Africii.
Există aproximativ 300 de tipuri de curmali, care se pot deosebi între ele pe următoarele tipuri de soiuri: soi moale, soi pe jumătate uscat și soi uscat. Unul dintre cele mai aromate soiuri de curmale este “Deglet Nouri”. Această curmală se deosebește prin consistența sa ușoară și datorită dulceții puternice, ea strălucind în fața celorlalte tipuri de curmale prin neobișnuit de vasta paletă de arome.
Curmala bio are un conținut notabil de calciu, fier, fosfor și magneziu. Ea oferă un aport important de energie și ajută la digestie.
Ele se pot folosi în Musli, produse de patiserie, deserturi. Pentru a obține cele mai bune curmale bio, acestea trebuie doar spălate după recoltă și pasteurizate cu vapori de apă.
Stiati ca … Fructele deshidratate contin aditivi alimentari (E-uri), in special din categoria conservantilor, care le prelungesc perioada de conservare, impiedicand inmuierea, imbrunarea sau dezvoltarea mucegaiurilor. De exemplu, prunele deshidratate sunt tratate cu acid sorbic si sorbati (E-200, E-201, E-203, E-202), conservanti mai putin toxici. In schimb, conservantii din clasa sulfitilor (E-514(i), E-514(ii), E-221, E-226) sunt toxici, fiind interzisi in tari ca S.U.A. si Canada. Pentru a evita consumul fructelor deshidratate cu sulfiti, cititi eticheta si optati pentru cele BIO (astfel se evita pesticidele dar si conservantii). Ca aspect, fructele deshidratate fara sulfiti sunt mai colorate si mai uscate decat cele tratate.
Pe langa consumul lor direct, curmalele mai pot fi folosite si in nenumarate retete, alaturi de alte fructe sau alimente:
Bomboane din curmale si nuca de cocos
Dupa ce ai scos samburii din curmale, acestea se pun in blender impreuna cu nuca de cocos. In amestecul obtinut se adauga si faina, iar intreaga compozitie se omogenizeaza. Din compozitia obtinuta se fac bilute care, mai apoi, pot fi date prin praf de nuca de cocos, prin nuca sau prin cacao, in functie de gusturile fiecaruia.
Ingrediente: Curmale cu samburi. Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Origine: Tunisia
Valori nutritive:
kj: 1243
kcal: 294
grasimi: 0,50g
acizi grasi saturati: 0,10g
glucide: 65,1g
zaharuri: 63,7g
fibre: 8,7g
proteine: 1,90g
sare: <0,088g
*doza zilnica recomandata
Cod: GA126
BRAND: RAPUNZEL
Produse de calitate. Seriozitate și rapiditate la livrare. Voi reveni cu noi comenzi