GA375

Produs nou

Stafide sultana bio Demeter, fara sulfiti 250g Rapunzel

Lei 17.5

-10%

Lei 15.8

Pret Redus!

Stafide sultana bio Demeter, fara sulfiti 250g Rapunzel

Boabele de strugure uscate poartă denumirea de stafide, stafide de origine sultana sau stafide Corinth.  Stafidele normale și cele de origine sultana sunt originare din Turcia și fac parte din proiectul Rapunzel desfășurat în satul Salihli. Acest loc este un simbol pentru cultura biologică si cea bilogic-dinamică. Stafidele și stafidele sultana sunt obținute din struguri albi. Singura deosebire între ele este dată de modalitatea de uscare.

În cazul stafidelor se renunță la procesul de udare înaintea uscării. În acest caz, boabele de strugure au nevoie de 5-7 zile pentru a se usca. Datorită perioadei mai mari de uscare acestea sunt supuse riscului unei vremi nefavorabile.

După livrarea acestora la punctul de ambalare Rapunzel din Ören, boabele de strugure sunt așezate într-o sită specială care ajută la înlăturarea sâmburilor și a resturilor de ciorchine râmase, iar boabele foarte mici sunt eliminate. După ce sunt spălate, ele sunt uscate gentil, iar apoi sunt unse cu ulei de floarea soarelui bio pentru a evita ca acestea să se lipească între ele. După care stafidele sunt controlate și sortate manual. În acest fel, Rapunzel primește doar marfă de cea mai bună calitate.

Stafidele, stafidele sultana și stafidele Corinth reprezintă un important furnizor de energie, ce conține o mulțime de substanțe sănătoase pentru organism. Datorită conținutului înalt de fructoză și glucoză (carbohidrat ușor digestibil) organismul le poate asimila rapid și le poate transforma în energie. În acest mod, Musli-ul de la micul dejun îți va da energia necesară întregii zile și de asemnea iți va oferi o porție suplimentară de minerale, cum ar fi calciul.

Înainte de a fi uscate la soare, stafidele sunt înmuiate în soluţie cu ulei de floarea soarelui, pentru a scurta perioada de uscare si pentru a prevni aparitia mucegaiului ce produce aflatoxina (substanta cancerigena)

Întrebuinţare: Pentru Müsli, pentru toate meniurile dulci şi pentru copt.

Ingrediente: Stafide**, ulei de floarea soarelui*.

*provin din agricultura ecologica

**provin din agricultura ecologica biodinamica

Origine: Turcia

Valori nutritive:

kj: 1279

kcal: 302

grasimi: 0,5g

acizi grasi saturati: 0,2g

glucide: 68g

zaharuri: 67g

fibre: 5,2g

proteine: 2,5g

sare: 0,05g

*doza zilnica recomandata

Cod: GA375

BRAND: RAPUNZEL

Reviews

Write a review

Stafide sultana bio Demeter, fara sulfiti 250g Rapunzel

Stafide sultana bio Demeter, fara sulfiti 250g Rapunzel

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 other products in the same category: