GA864

Produs nou

Naut boabe bio 500g Davert

Lei 18.5

-8%

Lei 17.0

Pret Redus!

Naut boabe bio 500g Davert

Nautul - denumit si fasole garbanzo - a aparut cam acum 7,000 de ani in regiunile Orientului Mijlociu, dar nu a fost cultivata decat prin anii 3,000 IH. Prin secolul 16, exploratorii spanioli au raspandit aceste boabe cu gust de alune, untos si delicios, dincolo de granitele Romei si ale Greciei.

Astazi India, Pakistan, Turcia, Etiopia si Mexic sunt cei mai mari producatori, precum si consumatori, ai nautului.

Multitudinea de denumiri, naut, fasolea garbanzo, mazarea berbecului sau mazarea egipteana, poate fi un semn al aprecierii pe care multe culturi o au pentru aceste boabe simple, insa, oricum l-ai denumi, nautul este o leguminoasa si este recomandat consumul a trei cani de naut pe saptamana pentru un aport nutritiv valoros.

Salate, supe, pasat, prajit, germinat... nautul poate fi gatit oricum. Pline de vitamine si minerale, leguminoasele sunt intotdeauna un bun supliment in alimentatie. Unul dintre motive este continutul lor bogat in fibre, dar nautul contine si alti compusi: flavonoide precum quercetina si kaempferol, acizi fenolici, antocianine si molibden. Multi dintre acesti compusi sunt greu de pronuntat, dar au multe beneficii pentru organism - probabil mai multe decat retetele in care le poti folosi.

Retete sanatoase cu naut: Humus clasic cu tahini

Aceasta este o reteta de baza ce se poate face acasa.

Ingrediente:

- 100 g naut, inmuiat pentru cateva ore

- Sucul de la 2 lamai

- 3 linguri tahini (pasta din seminte de susan)

- 2 catei de usturoi, zdrobiti, sare

Pentru decor:

1 lingura ulei de masline

1 lingura paprika

Cateva fire de patrunjel, taiate fin

Mod de pregatire:

Dupa ce l-ai pregatit precum s-a indicat mai sus, spala nautul si, dupa ce scurgi apa, il pui la fiert in apa rece pana da in fiert. Il lasi sa fiarba cam o ora sau pana este suficient de moale. Strecoara, dar pastreaza apa in care a fiert.

Amesteca nautul intr-un robot de bucatarie cu restul de ingrediente si cateva linguri din apa in care a fiert, pana devine cremos.

Pune pasta pe o farfurie intinsa si decoreaza cu putin ulei de masline, un praf de paprika (in reteta traditionala se presara in forma de cruce in farfurie) si putin patrunjel. Serveste cu lipie calda.

Ingredientele sunt pentru 4-6 portii.

Utilizari mai putin cunoscute ale nautului

Daca vrei o gustare crocanta si delicioasa, incearca sa gatesti nautul la cuptor. Clatesti bine 1-2 cani de naut, le pui pe un prosop de bucatarie pana se usuca complet. le pui intr-o tava de copt, le stropesti bine cu uleiul de masline si le pui la cuptorul incalzit la 400 de grade timp de 30 - 40 de minute sau pana devin aurii si crocante. Condimenteaza cu sare si Cajun sau alte amestecuri de condimente (usturoi, ceapa - foloseste-ti creativitatea!).

Ingrediente: naut*. *din agricultura ecologica

Valori nutritionale/100g:
Energie: 1297 kj / 310 kcal
Grasimi: 5.9g din care saturate 1.1g
Carbohidrati: 44.3g din care zaharuri 2.4g
Fibre: 16g
Proteine: 18.6g
Saruri: 0.06g

Produs certificat ecologic

Cod: GA864

Brand: DAVERT BIO

Reviews

Write a review

Naut boabe bio 500g Davert

Naut boabe bio 500g Davert

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 other products in the same category: